Categories: Mwingz, Orange, Proximus

Zendmast.be redactie

Share

Krakau, februari 2021 – MWingz, een joint venture van Proximus en Orange Belgium, heeft Comarch geselecteerd om met hen samen te werken bij de exploitatie en het beheer van een gedeeld netwerk.

In 2019 kondigden Proximus en Orange Belgium aan dat ze hun krachten zouden bundelen om het mobiele toegangsnetwerk van de toekomst te ontwikkelen door de actieve en passieve installaties van het radiotoegangsnetwerk (RAN) te delen.

MWingz is de joint venture die werd opgericht om het gedeelde netwerk te plannen, te bouwen en te beheren. Deze joint venture is eigendom van Proximus en Orange Belgium en is gevestigd in Brussel.

Het partnerschap tussen Comarch en MWingz werd officieel bezegeld in augustus 2021 en omvat de levering van Comarch-modules zoals netwerkinventarisbeheer, netwerkplanning en -ontwerp (framework), automatische netwerkdetectie en -afstemming, alsook configuratiebeheer. De Comarch-oplossing zal worden geleverd in het SaaS-model (licenties, managed services, hosting en optie voor disaster recovery).

Dankzij de oplossingen van Comarch zal MWingz een volledig beeld krijgen van de gedeelde netwerkinfrastructuur en de kapitaaluitgaven en andere operationele kosten van het netwerk verminderen.

Eindgebruikers van mobiele communicatiediensten zullen op hun beurt profiteren van betere dekking, diensten van hogere kwaliteit en gemakkelijker toegang tot nieuwe diensten dankzij de snelle uitrol van 5G.

“We hebben voor Comarch gekozen omdat het bedrijf aantoonbare ervaring heeft met radiotoegang bij grote telecombedrijven in Europa, inclusief ervaring met fusies en consolidatieprojecten. Doorslaggevende criteria voor ons waren de onmiddellijke beschikbaarheid van een breed scala aan oplossingen buiten de gebaande paden, het gebruik van een agile leveringsmethode en een aantrekkelijke Software-as-a-Service-benadering voor de levering van producten”, zegt Krist Deforche, IT-afdelingshoofd bij MWingz.

Over MWingz

MWingz is een joint venture van Proximus en Orange Belgium, opgericht om een gedeeld netwerk te plannen, te bouwen en te beheren. De twee operatoren kondigden hun samenwerking aan in 2019, met als doel het mobiele toegangsnetwerk van de toekomst te ontwikkelen door de actieve en passieve installaties van het radiotoegangsnetwerk (RAN) te delen.

Over Comarch

Sinds 1993 werkt Comarch samen met enkele van ’s werelds grootste telecomoperatoren om hun bedrijfsvoering te transformeren.

De OSS- en BSS-producten van Comarch helpen telecombedrijven hun bedrijfsprocessen te stroomlijnen en hun systemen te vereenvoudigen. Zo kunnen ze hun inkomsten verhogen door een betere efficiëntie en de klantenervaring verbeteren door innovatieve diensten aan te bieden.

Operatoren zoals Orange, Mobile Vikings, Telefónica, KPN, Deutsche Telekom en Vodafone maken al gebruik van de IT-oplossingen van Comarch.

Bron : https://www.emerce.nl/wire/mwingz-ondersteund-door-comarch-hun-ambities-om-eerste-gedeelde-netwerk-worden-belgie

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.